sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Alkuruokaa askarrellen

Sunnuntaiset lounaat ovat viime aikoina koostuneet pääruuasta ja jälkiruuasta. Nyt päätin kuitenkin jo viikolla, että alkuruokakin on valmistettava. Pääruuan paahtopaisti valmistui kuin  itsestään uunissa, joten alkuruuan kanssa sai vähän näperrelläkin. Leikkasin leivät pikkuleipämuotilla ja käytin muottia apuna myös täytettävä lisätessä. Erikokoisilla muoteilla sai mukavasti ruokailijan kokoiset annokset, muille normaalin kokoinen muotti ja pikkuneidille miniatyyri. Samaan lopputulokseen maun puolesta olis päässyt levittämällä täyte suoraan leipäviipaleille, joskus vain on mukava askarrella.

KYLMÄSAVULOHI-ALKUPALAT

150g kylmäsavulohta
pieni purkki ranskankermaa
2 rkl tilliä
2 kevätsipulin vartta
mustapippuria
*
saaristolaisleipää

1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioksi. Hienonna tilla ja kevätsipuli
2. Sekoita lohikuutiot, tilli, kevätsipuli ja ranskankerma. Kierrä mustapippurimyllystä pari kierrosta mausteeksi. Sekoita hyvin. Anna maustua kelmulla peitettynä pari tuntia jääkaapissa
3. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita. Leikkaa piparimuotilla leipäviipaleista palasia. Nosta piparimuotti leikatun palasen päälle ja paineli lohiseosta tasaisesti pinnalle. Toista tarpeeksi monta kertaa. Laita ylijääneet leipäpalaset muovipussiin ja pakasta vastaisen varalle (sopivat esim jouluiseen lohi-mätihyydykekakkuun-ohje seuraa)
4. Koristele hienonnetulla tillillä ja rouhi pinnalle vielä kierros mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti