tiistai 17. toukokuuta 2011

Parsaa

Parsasesonki on jo pitkällä. Meillä ensimmäiset parsat löysivät tiensä grilliin, kuten viime vuonnakin. Näin valmistettuna syömme parsaa koko alkukesän. Vappuna söimme perinteisesti parsaa hollandaise-kastikkeen kanssa. Äitienpäiväviikonloppuna parsa käärittiin parmankinkkuun ja grillattiin.

PARMANKINKKUUN KÄÄRITTYÄ GRILLATTUA PARSAA
  

nippu vihreää parsaa
parmankinkkua

1. Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois. Vihreää parsaa en yleensä kuori
2. Laita leikkuulaudalle viipale parmankinkkua ja päälle pari kolme parsaa (parsojen paksuudesta riippuen). Kääri kinkku parsojen ympärille. Grillaa nippuja muutama minuuttia kunnes kinkku käpristyy. Käännä niput grillaamisen puolessa välissä.

1 kommentti:

  1. Minä olen myös tänä keväänä jotenkin ihastunut kypsentämään parsaa grillissä. Ja tänään grillihiilien puutteesä tökkäsin ne uuniin ja vielä hetkeksi grillivastuksen alle. Jotenkin niiden maku konsentroituu ihanasti! Ja parman kinkun kanssa aina vaan parempaa!

    VastaaPoista