tiistai 17. toukokuuta 2011

Pääsiäisen jäljiltä

Kameraa tyhjennellessä sieltä löytyi mökkikuvia pääsiäisen ajalta. Useimmissa kuvissa hymyilee leveästi tuore mopon omistaja. Mopon mittariin taisi kertyä vain mökkitietä ajellenkin vajaa 200 kilometriä. Kakkoskuskina toimi serkku, joten tarvittavat lepotauotkin pidettiin. Lepotaukoihin kuului tankkaus, eli hyvä ruoka. Tuttu maksa pääsi uudenlaiseen kastikkeeseen. Kastike oli niin hyvää, että pannukin pyyhittiin leipäpalalla puhtaaksi.


MAKSAA KERMAISESSA PEKONI-KAPRISKASTIKKEESSA

600g naudan maksaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl pieniä kapriksia
170g paketti pekonia
3 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
vehnäjauhoja
voita


1. Poista maksasta kalvot ja leikkaa se viipaleiksi
2. Sekoita jauhoihin suolaa ja pippuria. Jauhota maksaviipaleet ja paista pannulla voissa molemmin puolin. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä
3. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kaprikset pieneksi. Leikkaa pekonit pieneksi. Jätä pari viipaletta kokonaiseksi
4. Paista kokonaiset pekoniviipaleet rapeiksi, nosta sivuun
5. Lisää pannulle nokare voita ja sipulit, kuullota. Lisää hienonnettu pekoni ja jatka paistamista. Kun pekoni on kauniin ruskeaa, lisää kaprikset. Paista minuutti sekoitellen. Lisää kerma ja paistettu maksa. Anna kiehua hiljakseen kymmenisen minuuttia. Leikkaa kokonaiset pekoniviipaleet muutamaan osaa ja nosta kastikkeen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita tai riisiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti