tiistai 5. lokakuuta 2010

Viime syksyn satoa

Syksyn suppilovahverosesonki alkaa olla käsillä. Toivottavasti ilmat säilyvät tällaisina aurinkoisina ja kuulaina myös tulevat viikot. Tosin on niitä suppiksia kerätty pienen lumipeitteen altakin.
Pakastimessa on kummitellut muutaman voitaikinalevy ja olen jo pitkään suunnitellut niiden käyttämistä jonkun keiton kantena. Nyt viikon ensimmäiseksi ateriaksi valmistui pikainen suppilovahverokeitto ja kansi-idea pääsi käyttöön.Kuivattuja sieniä pitäisi liottaa muutama tunti ennen käyttöä, nyt mentiin vartin liotuksella.  Kiinnitin kannt vähän huolimattomaksi ja uunissa kannet pääsivät koskettamaan keittoa, joten leivonnaisen alapinta pysyi pehmeänä. Ei se kyllä makua haitannut. Lopuista voitaikinalevyistä leikkasin nauhoja, jotka kiersin parille kierteelle, voitelin munalla ja ripottelin päälle  parmesaaniraastetta.



SUPPILOVAHVEROKEITTO VOITAIKINAKANNELLA

kuivattuja suppilovahveroita
vettä liottamiseen
*
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 viipaletta pekonia
voita
3 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
*
voitaikinalevyjä
kananmuna voitelemiseen
parmesaaniraastetta


1. Laita sienet likoamaan
2.Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa pekoni pieneksi
3.Kuumenna kattila ja sulata voi, kuullota sipuleita voissa pari minuuttia.
4. Purista sienistä vesi pois. Säästä vesi! Hienonna sienet pieneksi. Lisää pekonit ja sienet kattilaan. Paista sekoitellen 3-4 minuuttia.Lisää sienten liotusvesi ja anna keiton viitisen minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua 5 minuuttia. Mausta. Soseuta keitto halutessasi
5. Kauli voitaikinalevyjä ohuemmiksi. Leikkaa tarjoilukulhon avulla hieman kulhon yläreunaa isompia ympyröitä niin monta kuin on ruokailijoita
6. Jaa keitto kulhoihin. Voitele kulhon yläreuna kananmunalla ja nosta taikinakansi päälle. Painele kansi huolellisesti kiinni kulhon reunoihin. Voitele kansi ja ripottele parmesaaniraastetta päälle. Nosta kulhot uunivuokaan ja uuniin. Paista 200-asteessa n 7 minuuttia tai kunnes taikinakansi on kauniin ruskea

4 kommenttia:

  1. Hum, pitäisköhän tehdä kannellista soppaa...

    VastaaPoista
  2. Leipä eli jälkikasvulle tarpeelliset hiilihydraatit valmistuvat näin helposti ja vähän huolellisemmalla työllä annokset kelpaisivat juhlavaksikin keitoksi, eli kokeilepa

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen versio, pitäisiköhän kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. kokeile, ja kerro saitko kannen onnistumaan paremmin kuin minä

    VastaaPoista