tiistai 26. lokakuuta 2010

Tummaa ja valkoista suklaata

Sunnuntain lounaan jälkiruoka toimi samalla teinin syntymäpäiväkakkuna. Leipurina toimi pikkuneiti. Vähän äiti auttoi pilkkomisessa ja uunin kanssa. Hyvää tuli, ja päivänsankari ei ollut lainkaan pahoillaan, että kakku syötiin vähän etukäteen. Tosin kakku taitaa aina olla hyvää, jos siinä on suklaata, tässä tapauksessa jopa kahta suklaata.

KAHDEN SUKLAAN BROWNIE

1 dl kasviöljyvalmistetta (esim Flora Culinesse)
1 1/2 dl tummaa kaakaota
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
100 g valkoista suklaata
100 g tummaa (70%) suklaata

***
kuohukermaa
Baileys kermalikööriä
sokeria

***

tuoreita vadelmia

1. Sekoita kaakao kasviöljyvalmisteeseen. Vaahdota munat ja sokeri
2. Leikkaa suklaat karkeaksi rouheeksi
3. Sekoita kaakao-kasviöljy ja muna-sokerivaahto keskenään
4. Sekoita jauhot taikinaan rauhallisesti käännellen. Kaada lopuksi suklaarouhe sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi
5. Vuoraa pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina  vuokaan. Paista 175-asteessa n 25 minuuttia. Taikina saa jäädä sisältä pehmeäksi
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta Baileysilla. Lisää tarvittaessa sokeria. Tarjoile kakku Baileys-kerman ja vadelmien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti