maanantai 11. lokakuuta 2010

Punaista pihviä

Sunnuntai kutsui ulkoilemaan. Aurinkoinen sää ja leppoisa tuuli siivittivät kävelylenkkiä. Taivaanrannan pilvet lupailivat jo lumisadetta, mutta onneksi  +10 asteinen ilma piti lumet vielä taivaalla. Sunnuntai iltapäivän vietin keittiössä. Ostamani kolmekiloinen pussi punajuuria odotti kesyttäjäänsä. Vielä en saanut käytettyä kuin kilon, joten loppuviikonkin pääraaka-aine on tiedossa. Keittoa ainakin on tiedossa. Hyviä reseptivinkkejä otetaan myös ilolla vastaan.


LINDSTRÖMIN PIHVIT

1kg punajuuria
1,5 kg (naudan) jauhelihaa
1 iso sipuli
2 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
1 pieni prk kapriksia
meiramia
suolaa
valkopippuria
***
2 isoa sipulia

1. Keitä punajuuret kypsiksi. Poista vielä lämpimistä punajuurista kuori ja raasta ne hienolla terällä isoon kulhoon. Käytä kertakäyttökäsineitä, jos et halua värikkäitä sormia
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli kevyesti rypsiöljyssä
3. Lisää korppujauhot raastettuun punajuureen ja anna seoksen turvota 10 minuuttia. Punajuuresta irtoaa paljon nestettä, joten säädä korppujauhojen määrää tilanteen mukaan. Jos nestettä ei ole paljoa, lisää tilkka keitinlientä
4. Hienonna kaprikset
5. Sekoita kaprikset, jauheliha ja munat punajuuren  sekaan. Mausta. Muotoile käsin (taas kertakäyttöhanskat kädessä) uunipellille pihvejä. Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia
6. Kuori sipuli ja leikkaa puoliksi ja edelleen viipaleiksi. Kuullota sipulit rypsiöljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile pihvien lisukkeena

Tästä annoksesta tuli 3 uunipellillistä n 30 pihviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti