perjantai 17. syyskuuta 2010

Perunaista

Kesäperunoista ei onnistu muusi eivätkä uuniperunat (tämä jälkikasvullekin tiedoksi). Syksyn ensimmäinen muusi tehtiin viime viikonloppuna ja muusin loppu jalostettiin perunarieskoiksi. Teini ja nälkäiset kaverinsa tuhosivat pari pellillistä rieskoja alta vartin. Pikkuneidille ja yrittäjälle jätettiin vain maistiaiset. Tänään valmistettiin ensimmäiset uuniperunat. Täytteitä tulee aina tehtyä vähän liikaa, mutta ne toimivat hyvin huomisen aamiaisella leivän päällä.

UUNIPERUNAT

1-2 isoa jauhoista perunaa/ ruokailija
foliota
Pesi perunat hyvin (älä kuori). Leikkaa foliosta neliön muotoinen pala jokaiselle perunalle. Kääri perunat folioon ja paista 200-asteisessa uunissa n 1 tunti


KINKKUTÄYTE

400g palvikinkkua
1 paprika
10 cm pala purjoa
1 prk tomaatti-yrtti ranskankermaa (esim Creme bonjour)

1. Kuutioi kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi
2. Halkaisen purjo ja pese puolikkaat. Leikkaa purjo suikaleiksi ja edelleen kuutioiksi
3. Sekoita kinkku-, paprika- ja purjokuutiot ranskankerman kanssa. Anna maustua

KATKARAPUTÄYTE

2 pss Pirkan valkosipuli-yrtti katkarapuja
1 prk valkosipuli-yrtti ranskankermaa (esim Creme Bonjour)
yrttejä (tilliä, persiljaa, basilikaa)

1. Sulata katkaravut
2. Hienonna yrtit
3. Sekoita katkaravut, yrtit ja ranskankerma. Anna maustua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti