lauantai 9. lokakuuta 2010

Häämatkallakin maisteltua

Teini lopettelee golfin kesäkautta muiden kilpajunnujen kanssa keilailun merkeissä, ja saattaa tulla kateelliseksi tämän iltapäivän ruuasta. Ei siksi, että Ruusulankadun seura tai pitsa mitenkään huonoa olisivat.  Kaikenlaiset äyriäiset, nilviäiset ja muut joskus eksoottisiksikin luokitellut eläjät vain sattuvat ovat teinin ehdotonta herkkua. Ruuasta ei ole kuin tuoksu ja äidin maanantain eväsannos jäljellä teinin kotiutuessa. Ohje toteutettiin jättikatkaravuilla. Nytkin saattoi aistia meren aallot Cascaisin pienessä rantaravintolassa.  Mikä tahansa kypsentämätön "seafood" olisi tehnyt elämyksestä vielä paremman. Ohje sovellettu HS Ruokatorstai-kirjasta.


PORTUGALILAISET RAVUNPYRSTÖT

400g jättikatkarapuja (pakaste)
4 valkosipulinkynttä
1 iso hopeasipuli
1 dl hienonnettua persiljaa
200g tuoreita herkkusieniä
1 tlk säilöttyjä tomaatteja (400g)
1 maustemitta rouhittua mustapippuria (siis varsin reilusti)
4 dl valkoviiniä
1 kalaliemikuutio
rypsiöljyä
*
hyvää kotileipää


1. Sulata katkaravut
2. Kuori ja hienonna valkosipuli, kuori ja suikaloi sipuli. Puolita pienet/ viipaloi isot herkkusienet
3. Valuta tomaateista liemi talteen ja viipaloi tomaatit
4. Lämmitä öljy wokissa tai paistokasarissa ja kuullota sipuleita kevyesti. Lisää sienet ja pippuri. Paista sekoitellen hetki. Lisää tomaatti, tomaattien liemi, kalaliemikuutio ja viini. Sekoita kunnes kuutio on kokonaan liennut
5. Lisää ravut. Anna padan kiehahtaa ja nosta tarjolle. Jos käytät raakoja rapuja,anna niiden kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Tarjoile hyvän (kotitekoisen) maalaisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti