keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Oman pihan omenoita

Kokeilin muutama viikko sitten herkullista omenapiirakkaa. Piirakka teki tuolloinkin kauppansa, ja varsinkin yrittäjä kehui sitä. Tuolloin googlailemissani ohjeista  yhdessä vaniljakastiketta täydensi mascarpone. Silloin mascarpone taisi jäädä hankkimatta, mutta nyt kokeilin ohjetta juustolisällä. Omenapiirakasta tuli jopa edellistä kertaa herkullisempi. Se jopa vaati pienen pallon vaniljajäätelöä kaveriksi. Piirakkaa pääsivät maistamaan vieraisilla olleet vanhempani. Isä ei syö leivonnaisia, mutta kutsuin piirakkaa jälkiruuaksi, jotta hänkin sai pienen makea-annoksen aterian päätteeksi.


VANILJAINEN OMENAPIIRAKKA 

1,5 dl hienoa sokeria
1,5 dl kasvirasvasekoitetta
1 kananmuna
1,5dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinajauhetta
*
omenia 3-8 koosta riippuen
*
1 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl vettä
250g maustamatonta tuorejuustoa
*
1 rkl appelsiinimarmeladia
1 rkl sitruunamehua

1.  Vaahdota kasvirasva ja sokeri. Lisää kananmuna koko ajan voimakkaasti  sekoittaen
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan 
3. Valmista vaniljakreemi sekoittaen jauhe ja vesi keskenään, anna saeta 5 minuuttia. Sekoita tuorejuusto huolelliseti vaniljakreemin sekaan
4. Kuori omenat ja poista omenaporalla siemenkota. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle piirakkavuokaan. Levitä vaniljakreemi-juustoseos päälle, jättäen reunat vapaiksi ja levitä omenalohkot päällimmäiseksi
6. Sekoita appelsiinimarmeladi ja sitruunamehu. Penslaa omenalohkot seoksella
7. Paista 200-asteessa n. 45 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti