maanantai 20. helmikuuta 2023

Otetaan mitä kaapissa on salaattia lounaalla

 Kävin taas pääkipujen ja jumissa olevan yläselän vuoksi jälleen kiropraktikolla. Hän varoitteli jo aiemmilla kerroilla, että olo saattaa olla väsynyt jälkeenpäin. Nyt se sitten iski, väsyttää ja suunniteltu kauppareissu jäi väliin. Katsotaan siis kaappeihin. Hyvä, että olen vähän varautujatyyppiä. Pakastimesta pieni pussillinen riistakäristystä. Otin jo pinaattia sen kaveriksi ajatuksella tehdä munakasrulla. Munakasrulla on hyvää kaappien tyhjennysruokaa. Silloinkin kun tuntuu, ettei kotona ole mitään, aina löytyy munakasrullan aineet, juhlavammin savulohella, arkisemmin jauhelihalla, tai pinaattisena kasvisversiona. Mietin vielä uudelleen ja vein pinaatin takaisin pakastimeen ja otin tilalla herneitä sekä paprikan jääkaapista. Teinin vielä asuessa kotona tein treenipäiviksi hänelle mukaan bulgursalaattia.  Kätevään salaattiin voi käyttää niitä aineita, joita kotona on ja se maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Nyt siis bulgursalaatti, jossa proteiinina riistakäristys. 
BULGURSALAATTI 
(kolmelle)

2dl bulguria
2dl vettä
ripaus suolaa
loraus öljyä
*
200 g (jäistä) riistakäristystä
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
kuivattua chiliä (maun mukaan)
rypsiöljyä
paprika
2 dl pakasteherneitä
lehtipersiljaa pakastimesta
suolaa, mustapippuria myllystä
*
maustamatonta jugurttia
sitruunanmehua ja raastettua kuorta

1. Laita vesi, suola ja öljy kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä, lisää bulgur, sekoita ja laita kansi päälle. Anna tekeytyä 6 minuuttia
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Leikkaa paprika kuutioiksi ja laita herneet kylmään veteen sulamaan
3. Laita paistinpannulle loraus rypsiöljyä, lisää sipulit, chilit ja käristysliha. Paistele kunnes kunnes käristys on sulanut ja ylimääräinen neste haihtunut. Lisää puolet paprikoista pannulla. Paista vielä hetki ja mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää persilja ja sekoita
4. Yhdistä bulgur, käristyssekoitus, loppu paprika ja herneet. Lisää loraus öljyä ja sekoita
5. Lisää jugurttiin sitruunanmehua ja vähän sitruunan raastettua kuorta, sekoita. Tarjoile bulgursalaatin kanssa

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti