sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Pasta al limoni con gamberetti e asparagi

Tein viikonloppua varten vain perusostoksia ajatuksella, että teemme yrittäjän kanssa kuitenkin kävelylenkkejä viikonloppuna. Reppu selkään ja samalla ovat hoituneet ostokset. Aamuinen räntäsade ei vain houkutellut lenkille. Yrittäjä ehdotti, että söisimme pakastimessa olevia Ikean lihapullia. Sai aikaiseksi melkein perheriidan ;). Perusostoksissa oli nippu ohuita vihreitä parsoja. Alunperin ajatuksissa oli hakea niiden kaveriksi jotain grilliin. Mutta grillaamiseenkaan ei sää houkutellut. Vähän lisää pakastimen ja kaappien tutkailua ja tuloksena sovellus aiemmasta kesäkurpitsa-katkarapupastasta. Kastikkeeseen tarvittavien keltuaisten vuoksi valmistin  ylijäämävalkuaisista minipavlovat. Pavlovista lisää myöhemmin. Alkuun tomaattibrushettaa. Vaikkei ilma ulkona kovin keväinen olekaan, vei sunnuntailounaan maku- ja värimaailma askeleen eteenpäin kohti kevättä.
SITRUUNAINEN PARSA-KATKARAPUPASTA
(kuudelle)
nippu ohutta vihreää parsaa
katkarapuja (nyt n 200g)
iso sitruuna
3 ison kananmunan keltuaista
3 rkl vettä
100g voita
tuoretta timjamia
suolaa
*
500g spagettia
*
parmesaania

1. Sulata katkaravut
2. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä
3. Leikkaa parsoista puinen tyvi pois ja paloittele parsat 5cm pätkiin. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi "al dente". Kaada keitinvesi pois, ja huuhtele parsat kylmällä vedellä. Nosta sivuun
4. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Hienonna timjami. Erottele kananmunista keltuaiset valkuaisista (käytä valkuaiset vaikka marenkiin). Sulata voi
5. Sekoita keltuaiset ja vesi metallikulhossa. Nosta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle ja lisää  voisula joukkoon koko ajan vatkaten. Tähän menee muutama minuutti, joten kärsivällisyyttä
Lisää mukaan sitruunanmehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu timjami. Mausta suolalla
6. Valuta pasta. Sekoita kastike, parsa ja katkaravut joukkoon

Valmistusaika: 20 min (+ katkarapujen sulatus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti