lauantai 8. huhtikuuta 2017

Viikon toinen kalapäivä

Kalaa kaksi kertaa viikossa ei ole ihan toteutunut viime aikoina, vähintään yksi kasvispäivä sen sijaan viikkoihin on sisältynyt. Tuoreessa Glorian Ruoka& Viinissä 3/17 oli kalaohje, joka piti toteuttaa heti. Tunnetusti lohi ja parsa sopivat yhteen ja kun ruoka valmistuu samassa astiassa alle puolessa tunnissa, odotukset ovat korkealla. Vähän jouduin/pääsin soveltamaan. Kävelin yrittäjän kanssa pienen lenkin aamupäivällä ja samalla ostimme ohjeen mukaiset aineet, siis lohta ja parsaa. Muuta oletin kotoa löytyvän. Kotona sitten lueskelin ohjetta tarkemmin, eipä ollut parmesaania, rosmariinin ja ruohosipulin korvasin alunperinkin tietoisesti kotona olevilla timjamilla ja tillillä, piimän tilalle maustamatonta jugurttia ja kastike jäi ilman minkäänlaista juustolisää.Vähensin myös paistoksen päälle tulevan juuston määrää reilusti. Muutama muukin pieni muutos, joten tässä ohje kuten minä sen valmistin. Korkeat odotukset täyttyivät; hyvät raaka-aineet, nopea valmistaa ja keväisen raikas, herkullinen maku.


LOHI-PARSA-KANANMUNAPAISTOS

600g nahatonta ja ruodotonta lohta
nippu vihreää parsaa
3 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
20 g (Jukolan) cheddaria 
3 kananmunaa (neiti ei välitä kananmunasta)

kastike:
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 tl sitruunamehua
1 dl hienonnettua tilliä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä

1. Laita uuni kuumemaan 200-asteeseen
2. Sekoita kastikkeen aineet ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa
3. Leikkaa lohi noin 5x5 cm paloiksi ja laita palat uunivuokaan. Poista parsoista puinen tyvi ja leikkaa parsat kolmeen palaan. Levitä parsat uunivuokaan. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja ripottele palat uunivuokaan
4. Valmista maustekatike. sekoita sitruunankuoriraaste, sitruunanmehu, suola, pippuri, timjami ja oliiviöljy.  Valuta seos lohen ja parsan päälle. Raasta juusto pinnalle
5. Paista 10 minuuttia. Laita uunin grillivastukset päälle ja nosta uuni lämpötila 250-asteeseen. Ota vuoka uunista ja riko kananmunat pinnalle. Ripottele kananmunien päälle suolaa. Paista viisi minuuttia. Kananmunien keltuainen saa jäädä löysäksi. Tarjoile välittömästi kastikkeen kanssa

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti