sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Syntymäpäivän aamiainen

Suomalaisen kirjallisuuden, kunnallisvaalipäivän ja syntymäpäivän aamu aukeni aurinkoisena. Naapuritalon lipputangossa näkyy hulmuavan Suomen lippukin sinistä taivasta vasten. Kevättä kohti siis mennään. Aamiainenkin saa olla keväinen, paljon väriä ja hyvää makua.

KASVISFRITTATA
(kolmelle)
6 kananmunaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
vihreää parsaa
kourallinen tuoretta pinaattia
eri värisiä kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
pinjansiemeniä
*
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

1. Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma ja suola& pippuri. Sekoita tasaiseksi
2. Leikkaa parsoista puinen tyvi pois ja paloittele parsat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 2-4 minuuttia riippuen parsojen paksuudesta. Valuta parsat
3. Puolita kirsikkatomaatit. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Hienonna pinaattia vähän
4. Sulata voi munakaspannulla, lisää liraus rypsiöljyä ja kaada munakasmassa pannulle. Paista munakasta lastalla sekoitellen hetki. Lisää pinaatit ja sekoita kevyesti munakkaan sekaan. Nosta parsat ja tomaatit munakkaan pinnalle. Revi mozzarella paloiksi munakkaan päälle ja ripottele viimeisenä pinjansiemenet pinnalle. Nosta kansi päälle ja anna munakkaan tekeytyä muutama minuutti, kunnes mozzarella on sulanut. Lisää muutama kierros mustapippuria ja suolaa myllystä päälle ja tarjoile ruisleivän kanssa

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti