tiistai 20. syyskuuta 2016

Nepalilaista leipää

Yksi perheemme suosikki on lammascurry. Edellisen kerran tein sitä toissa viikonloppuna, kun teinin tyttöystävä oli meillä sunnuntailounaalla ja soittelimme myös Skypellä teinille. Lammascurry on joka kerta vähän erilaista, mausteet ovat eri-ikäisiä, ja lisään niitä välillä maistellen. Curryn lisäkkeeksi keitän riisiä, teen sovelluksen kurkku-raidasta ja leivon naan-leipää.  Leivän ohje Glorian ruoka & viinistä.
NAAN-LEIPÄ
(4 leipää)
25g voita
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 tl hienoa sokeria
ripaus suolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
*
25g voita

1. Yhdistä jugurtti ja maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja suola ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot joukkoon, älä vaivaa. Sulata voi ja sekoita se mukaan. Anna kohota noin tunti
2. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni niin kuumaksi kuin saat
3. Jaa taikina neljään palaan ja taputtele palat tasaiseksi. Ota palaa reunoista kiinni ja roikota sitä vähän, jotta se valahtaa pisaranmuotoiseksi
4. Laita leivinpaperi kuumalle uunipellille, ja palat pellille. Paista viitisen minuuttia, kunnes leivät vähän ruskistuvat
5. Sulata voi ja voitele kuumat leivät voilla ja tarjoile heti


KURKKURAITA
1/2 tuore kurkku
2 dl maustamatonta jugurttia
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 tl sitruunan mehua
erilaisia yrttejä
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Leikkaa kurkku pitkittäin kahtia  ja poista siemenet lusikalla kaapimalla. Leikkaa puolikkaat vielä pitkittäin kahtia ja sitten viipaleiksi
2. Hienonna yrtit. Sekoita jugurtti, sitruunankuori ja -mehu, ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kurkut ja sekoita ja anna maustua

Valmistusaika: naan-leipä: 10min + kohottaminen 1 h + paistaminen 5 min
kurkkuraita: 5 min + maustuminen 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti