OMENAPUOLUKKAHILLO
(1 1/2 l)
500g puolukoita
1 l omenoita
paloiteltuna, siemenkota poistettuna
vaniljatanko
1 tl kardemummaa
1 dl vettä
3 dl hienoa sokeria
1 1/2 dl hillosokeria
1. Mittaa puolukat ja omenat kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan, lisää myös vaniljatangon puolikkaat, kardemumma sekä vesi
2. Keitä välillä sekoittaen kymmenen minuuttia
3. Lisää sokerit, sekoita ja jatka keittämistä toiset kymmenen minuuttia kunnes omenat pehmenevät
4. Poista vaniljatangon puolikkaat ja soseuta hillo
5. Pese purkit ja nosta ne 100-asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Jaa kuuma hillo puhtaisiin kuumiin purkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa
Valmistusaika: 45 min + jäähtyminen muutama tunti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti