perjantai 23. syyskuuta 2016

Purkittamista talvea varten, osa III

Yrittäjä ehti jo mainostaa kollegalleen, että ei ole juuri metsämarjoja pominut eikä aio poimiakaan. Kunnes hän hankki marjanpoimurin. Nyt puolukoita riittää. Pitää oikein toppuutella, että saa kaikki kerätyt marjat säilöttyä. Kohta alkaa tilakin loppua. Tämä ohje alkusyksyn Maku-lehdestä

OMENAPUOLUKKAHILLO
(1 1/2 l)

500g puolukoita
1 l omenoita 
paloiteltuna, siemenkota poistettuna
vaniljatanko
1 tl kardemummaa
1 dl vettä
3 dl hienoa sokeria
1 1/2 dl hillosokeria

1. Mittaa puolukat ja omenat kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan, lisää myös vaniljatangon puolikkaat, kardemumma sekä vesi
2. Keitä välillä sekoittaen kymmenen minuuttia
3. Lisää sokerit, sekoita ja jatka keittämistä toiset kymmenen minuuttia kunnes omenat pehmenevät
4. Poista vaniljatangon puolikkaat ja soseuta hillo
5. Pese purkit ja nosta ne 100-asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Jaa kuuma hillo puhtaisiin kuumiin purkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa

Valmistusaika: 45 min + jäähtyminen muutama tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti