lauantai 10. syyskuuta 2016

Valkoista suklaata

Selailin kesällä mökillä sinne vuosien varrella kerääntyneitä lehtiä, vanhimmat taisivat olla 2000-luvun alusta. Samalla kertyi kasa lehdistä revittyjä reseptejä. Tämän ohjeen tumma suklaa vaihdettiin neidin toiveesta valkoiseen

VAAHTOKARKKIBROWNIE

300g suklaata
(100g tummaa ja 200g valkoista)
125g voita
2 dl hienoa sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
*
4 dl pieniä vaahtokarkkeja
*
300g valkosuklaata
1 dl kermaa
2 tl voita

1. Sulata taikinan suklaa ja voi, sekoita ja lisääsokeri ja suola. Vatkaa sekaan kananmunat ja kääntele lopuksi jauhot sekaan. Kaada taikina 26 senttiseen irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Paista 175-asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuuassa tunti
2. Valmista kuorrutus. sulata suklaa ja voi. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja sekoita suklaan sekaan. Lisää lopuksi sulattetu voi, sekoita hyvin
3. Kaada 1/3 kuorrutuksesta kakun päälle ja tasoita. levitä vaahtokarkit pinnalle. Kaada loppu kuorrute päälle ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia

Valmistusaika: 15 min + 45min paistaminen + 2 h tekeytyminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti