tiistai 23. elokuuta 2016

Tomaatteja ja papuja

Keitot ovat arkiruokailun pelastajia, joten ilahduin suuresti kevään Glorian ruoka&viinin keittoresepteistä. Reseptien tavalliset raaka-aineet ja nopea valmistusaika tekevät niistä hyvää arkiruokaa. Kaikissa ohjeissa on kuitenkin mukana pieni lisä, joka  tekee niistä astetta mielenkiintoisempia. Nyt kokeilin tomaattikeittoa. Oikaisin reseptissä vielä vähän ja käytin hyvää tomaattimurskaa tuoreiden paahdettujen tomaattien sijaan. Näin keitto oli tarjoilukunnossa viidessätoista minuutissa. Keittoon lisättävä leipä, pavut ja juusto tekevät keitosta ruokaisan, joten keitto täyttää nälkäisemmänkin. Tavalliseen tapaansa neiti olisi halunnut keittoon enemmänkin papuja.


TOMAATTI-MUSTAPAPUKEITTO

2 tlk (laadukasta) tomaattimurskaa
(tai 8 kypsää tomaattia)
rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
6 dl kasvislientä
(jos käytät tomaatteja lisää liemen määrää)
2 viipaletta vaaleaa kuivahtanutta leipää
2 tl hienoa sokeria
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1 prk käyttövalmiita mustapapuja 
1/2 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
100g fetajuustoa

1. Jos käytät kokonaisia tomaatteja paahda ne 225-asteisessa uunissa oliiviöljyn kanssa 15 minuuttia
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä muutama minuuttia, lisää juustokumina ja jatka kuullotamista hetki. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää leipviipaleet, sokeria ja mustapippuri (ja paahdetut tomaatit jos käytät niitä). Keitä muutama minuutti. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella
4. Valuta mustapavut ja lisää keittoon. Hienonna persilja, murustele feta. Lisää fetaa ja persiljaa keitto-annosten päälle

Valmistusaika: 15min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti