maanantai 8. elokuuta 2016

Perunoita

Mökkimme grillikatoksessa olevaa savustinta käytetään tavallisesti lohen savustamiseen. Viime kesänä kesänä savustimme ensimmäistä kertaa lihaa. Erittäin onnistunut kokeilu.  Glorian ruoka & viinin huhtikuun numeron savustetut perunat piti siis kokeilla. Lisäsin mukaan vielä uppomunat. Oli hyvää!


SAVUSTETUT PERUNAT
(kahdelle)


10 varhaisperunaa
4 viipaletta pekonia
oksa timjamia
sormisuolaa
1 rkl voita


1. Pese perunat hyvin, mutta anna kuoren jäädä. Hienonna timjami ja pekoni. Laita perunat timjami ja pekoni uunivuokaan. Mausta suolalla ja nosta pinnalle voinokareita
2. Laita perunat savustimeen ja savusta kunnes perunat ovat kypsiä (meidän savustimessa vajaa tunti) 
3.  Tarjoile perunat kapriskastikkeen ja uppomunan kanssa


Kapriskastike:
3 rkl kapriksia
2 kesäsipulinvartta
2 dl kermaviiliä
1 rkl dijonsinappia
suolaa
mustapippuria

1. Hienonna kaprikset ja kevätsipulinvarret. Sekoita kastikkeen aineet ja anna maustua jääkaapissa. Tarjoile perunoiden kanssa

Valmistusaika: 15min + tunnin savustaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti