torstai 19. marraskuuta 2015

mökillä kokattua

Otin tiiviiseen työrupeamaan tauon ja pidin viime perjantain vapaana. Vietimme yrittäjän kanssa pitkän viikonlopun mökillä. Sääkin suosi rentoutumista. Öisin satoi reilustikin, mutta päivällä paistoi aurinko ja lauantaina lämmintä oli jopa kuusi astetta. Osan ruuista tein jo kotona mukaan ja vain lämmitin mökillä. Perjantaina kokkasin alusta alkaen. Aikaa aterian valmistukseen ei tosin kulunut kahtakymmentä minuuttia kauempaa. Kotoa tuotuja rapuja ja tonnikalaa lukuunottamatta ateria rakentui sen ympärille mitä mökiltä löytyi. Nypin viimeiset yrtitkin mukaan yrttimaalta. Nopeaa ja herkullista.


PASTAA JÄTTIKATKARAPUJEN JA TONNIKALAN KANSSA
(2 annosta)

2 tonnikalapihviä (pakaste)
8 raakaa jättikatkarapua (pakaste)
punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
lehtipersiljaa, timjamia
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
*
spagettia

1. Sulata tonnikalapihvit ja jättikatkaravut ja kuivaa ne
2. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta sitruunasta kuori ja purista puolen sitruunan mehu. Hienonna yrtit
3. Laita pasta kiehumaan
4. Kuumenna paistinpannu, lisää loraus rypsiöljyä, chili, valkosipuli ja sitruunankuoriraaste. Paista minuutti, lisää ravut ja paista puolisen minuuttia, käännä ravut ja paista toinenkin puoli. Kaada ravut lautaselle odottamaan
5. Paista tonnikalapihvit nopeasti samalla pannulla. Tonnikala saa jää sisältä punaiseksi. Nosta tonnikalapihvit hetkeksi lautaselle
6. Kaada pastasta vesi pois ja kaada pasta paistinpannulle, lisää jättikatkaravut, sitruunamehu ja yrtit. Sekoita. Annostele pasta lautasille ja nosta tonnikalapihvit päälle

Valmistusaika:  20 min ( + tonnikalan & rapujen sulatus jääkaapissa 12t)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti