tiistai 3. marraskuuta 2015

Graavikalaa

Ostin lauantain lounasta varten lohifileen. Koska meitä oli ruokailemassa vain kolme, kokonainen filee oli pääruokaan liikaa. Pyrstöpalasta tulisi siis oivaa leivänpäällistä eli graavilohta. Calvados antoi lohelle ihanan pehmeän ja pyöreän maun.
CALVADOSGRAAVATTU LOHI

pala lohta
calvadosta
merisuolaa
hienoa sokeria

1. Nypi lohesta mahdolliset ruodot pois. Hiero kalan pinta calvadoksella ja ripottele päälle suola ja sokeri (pienehköön pyrstöpalaan 1rkl suolaa ja 1 tl sokeria). Nosta kala minigripp-pussiin ja kaada perään 1/2 calvadosta. Sulje pussi ja laita toiseen muovipussiin. Nosta jääkaappiin lihapuoli alaspäin. Laita päälle painoksi vaikka maitotölkki. Anna graavautua seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti