lauantai 21. marraskuuta 2015

Teinien makuun

Rakastan juustokakkuja. Sen sijaan en pistä suuhuni pähkinää ihan pelkästään. Käytän kyllä erilaisia pähkinöitä ruuanvalmistuksessa paljonkin. Yksi pähkinäinen raaka-aine, jota en ymmärrä on jälkikasvun lempijuttuja eli nutella: pähkinäsuklaa-sekoite, jota he laittavat ainakin paahtoleipien ja pannukakkujen päälle sekä pirtelöihin. Tämä neidin löytämä ohje on varmaan kaikkien nutellafanien ykkösjuttu. Kakku on niin tuhti, että pienikin palan riittää. Ja vaikka jälkikasvu nauttikin kakkunsa pieninä paloina, ei se kauaa riittänyt. Ja onneksi minulle ei säästynyt palakaan!

NUTELLAJUUSTOKAKKU

pohja:
175g dominokeksejä
80g voita
täyte:
130g valkosuklaata
400g tuorejuustoa  (Philadelpia, ei kevytverisio)
2 kananmunaa 
150g ranskankermaa
100g nutellaa

1. Sulata valkosuklaa  ja anna hieman jäähtyä. Rypistele leivinpaperi ja laita irtopohjavuokaan
2. Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit (keksit minigripp-pussiin ja rullaa kaulimella yli, kunnes keksit jauhona). Sekoita keksimurska ja sulatettu voi, painele seos leivinpaperilla vuoratun  irtopohjavuoan pohjalle (nyt 24 cm halkaisija) Laita vuoka jääkaappiin .
3.Sekoita tuorejuusto, sekoita mukaan kananmunat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi sulatettu valkosuklaa ja ranskankerma
4.Kaada täyte keksipohjan päälle. Pehmennä nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele sitä reilun ruokalusikallisen kokoisina nokareina juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
5. Paista juustokakkua uunissa n. 50 minuuttia. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan. Nosta kakku kuvun kanssa jääkaappiin ja nauti seuraavana päivänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti