sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Täyteläisen aromaattista thaikanaa

Vaikka keittiön ikkunan yläpuolella olevalla hyllyllä on pitkä rivi keittokirjoja, useimmiten uudet reseptit tulee etsittyä netistä. Perjantaina kuitenkin selailin Jamie Oliverit läpi, löytyisikö jotain koukuttavaa. Jamien thaikanan yrttien tuoksun saattoi aistia jo kirjaa lukiessaan, joten sitä oli kokeiltava. Varsin pitkä lista raaka-aineita, mutta silti yksinkertainen valmistaa. Vähän sovelsin ohjetta. Täyteläistä, ja aromaattista! Tästä eteenpäin meillä tehdään vihreä curry itse, ja punaisen currynkin ohje pitää etsiä

CURRYKANAA THAITYYLIIN  à la Jamie Oliver
(kahdeksalle)

12 kananpojan paistileikettä (n. 1200g)
rypsiöljyä
1 tlk kookosmaitoa
kourallinen pistaasipähkinöitä rouhittuna
korianterin ja basilikan lehtiä

yrttitahna:
10cm pätkä purjon vihreää osaa
vihreä chili, 2 keltaista chiliä, punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1  1/2 cm pätkä inkivääriä
1 rkl korianterinsiemeniä
2 tl sitruunaruohotahnaa
2 kourallista basilikaa varsineen
2 kourallista korianteria varsineen
3 limettia
4 rkl oliiviöljyä
mustapippuria ja merisuolaa

1. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Leikkaa yrttiniput muutamaan osaan. Raasta limettien kuori ja purista mehu
2. Laita kaikki yrttitahnan aineet tehosekoittimeen, mausta suolalla ja mustapippurilla ja aja tahna sileäksi
3. Pilko kananpojan leikkeet muutamaan osaan. Kaada hieman yrttitahnaa leikkeiden päälle ja hiero tahna käsin leikkeisiin. Anna maustua  puoli tuntia
4. Kuumenna  öljy wokkipannulla, paista lihat muutamassa erässä. Nosta kaikki leikkeet takaisin wokkiin ja kaada loppu yrttitahna päälle. Huuhtele kaikki tahna tehosekoittimesta talteen tilkalla vettä. Lisää kookosmaito ja anna curryn kiehua kymmenisen minuuttia. Curryn kiehuessa keitä riisi
5. Kokoa annokset, viimeistele rouhituilla pistaasipähkinöillä ja yrteillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti