tiistai 22. syyskuuta 2015

Äiti töissä, jälkikasvu keittiössä

Tavallisesti kokeilen uudet reseptit ensin, ennenkuin neuvon perhettä niiden toteuttamisessa. Töihin liittyvä matkailu on kuitenkin hidastanut uuden kokeilemista. Silti perhe kaipaisi jotain mielenkiintoista myös työreissujeni aikana ainaisen makaronilaatikon ja nakkikeiton sijaan. Viimeisessä Glorian ruoka&viinissä (6/15) ollut broileripyörykkäohje oli sen verran koukuttava ja lisäksi vielä selkeä, ettei jälkikasvukaan ohjetta seuraamalla voinut mennä pahasti pieleen. Tällä kertaa he päätyivät jopa soveltamaan eli misotahnaa ei löytynyt kotoa ja kekseliäs teini korvasi sen hoisin-kastikkeella. Työn touhussa myös alkuperäisen ohjeen kananmunat unohtuivat. Kaikkiaan onnistunut kokeilu, jälkikasvu aikoo lisätä seuraavalla kerralla nuudeleita. Nyt pullat nautittiin riisin kanssa. Minullekin oli jätetty seuraavalle päivälle maistiaiset ja hyvää oli!

"tarjoiluehdotus"

WASABI-BROILERIPYÖRYKÄT HOISIN-LIEMESSÄ

pyörykkätaikina:
4 kevätsipulinvartta
400g broilerin jauhelihaa
1 tl wasabitahnaa
4 rkl teriyaki-kastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 ruukku korianteria

liemi:
1 l kanalientä
2 porkkanaa
4 kevätsipulinvartta
2 cm inkivääriä
4 rkl hoisin-kastiketta
(4 kananmunaa)

1. Valmista ensin broileripyörykät. Hienonna  kevätsipulinvarret.Hienonna korianteri. Sekoita kaikki pyörykkätaikinan aineet tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina pyöryköiksi
2. Valmista liemi. Hienonna kevätsipulin varret. Kuori ja suikaloi inkivääri ohueksi. Kuori ja suikaloi porkkanat
3. Kuumenna kanaliemi. Nosta pyörykät liemeen ja keitä hiljaisella lämmöllä 5 minuuttia
4. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Sekoita hoisinkastike kattilaan ja kiehauta

(tässä vaiheessa olisi pitänyt rikkoa munat yksittäin kuppiin ja kaataa vuoron perään liemeen, keittää vielä 5 minuuttia tai kunnes munat hyytyvät - kokeillaan seuraavalla kerralla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti