sunnuntai 16. elokuuta 2015

Sunnuntaibrunssille

Sunnuntaisin kun koko perhe on kotona, aamumme alkavat yhteisellä brunssilla. Tämä brunssi on meillä todella aamiaisen ja lounaan yhdistelmä, sillä varsinaisen pääaterian syömme vasta kuuden aikoihin. Yksinkertaisimmillaan brunssille nostetaan esiin kaikkea mitä jääkaapista läytyy. Useimmiten teemme myös munakasta tai munakokkelia. Ja toisinaan on mukava kokeilla jotain uuttakin. Kuten nyt pekonimuffineita.


PEKONIMUFFINIT

12kpl

1 pkt pekonia
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl kermaviiliä 
tai maustamatonta jugurttia/ piimää
1/2 dl rypsiöljyä


1. Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille, ja laita uuni lämpiämään 200-asteeseen. Paista kymmenisen minuuttia tai kunnes pekonit alkavat olla rapeita. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle, jotta liika rasva imeytyy siihen
2. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää kermaviili, rypsiöljy ja kananmunat. Saksi pekonit pieniksi paloiksi ja lisää mukaan, sekoita taikinaksi
3. Nosta taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteessa n 15 minuuttia

1 kommentti:

  1. Nam! Kuulostaapa hyvältä. Pitäisi itsekin värkätä omat brunssieväät kotona eikä aina lähteä sunnuntaibrunssille jonnekin valmiiseen pöytään.

    VastaaPoista