maanantai 10. elokuuta 2015

Arkea kohti

Siirrytään taas kohti arkea eli tänään ensimmäinen työpäivä. Tosin ei lomakaan juhlaa ollut, tavallista arkea, mutta ilman aikatauluja.  Työarkeen kuuluu se, että sunnuntaisin mietin vähän mitä viikon varrella on ruokana ja valmistelenkin siitä osan. Pakastintakin on hyvä avata ja katsoa mitä sieltä löytyy kesän jäljiltä. Pari pakettia kassleria sulamaan ja suikaleiksi, ruskistus pannulla ja  toviksi hautumaan niin arkinen possukastike on valmis. Lapsuudessani kastikkeessa oli myös pieneksi kuutioitua lanttua ja se tarjoiltiin perunoiden kanssa. Nyt lisäkkeeksi riisiä ja salaattia.


ARKINEN POSSUKASTIKE

600g kassleria
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl vehnäjauhoja
vettä
soijakastiketta
(pala lanttua pieninä kuutioina, lisätään viimeisenä)


1. Suikaloi kassler. Kuumenna loraus öljyä paistinpannulla ja lisää puolet kasslerista, anna paistua muutama minuutti, kääntele ja anna paistua. Toista kunnes erä on kokonaan ruskistunut.  Tee sama toiselle erälle kassleria. Mausta molemmat erät suolalla ja mustapippurilla
2. Kuori ja hienonna sipulit. Nosta kaikki kasslersuikaleet pannulle ja lisää sipulit, anna paistua pari minuuttia. Lisää jauhot ja sekoittele pari minuuttia. Lisää kiehuvaa vettä siten, että lihat juuri ja juuri peittyvät.  Mausta reilulla lorauksella soijakastiketta ja sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti