sunnuntai 9. elokuuta 2015

leivontaa s.51

Mökillä on tänä kesänä hienoa kerätä mustikoita, sen kun  kävelee päämökiltä saunalle ja täyttää matkalla astian. Ensimmäiset mustikat neiti upotti syntymäpäivälahjaksi saamansa Emma Iivanaisen kirjan ohjeella leivottuihin kuppikakkuihin. Pienensimme alkuperäisen ohjeen kuorrutteen määrää. Helppo ohje ja maukas lopputulos. 

KARDEMUMMA-MUSTIKKAKUPPIKAKUT
(10 isoa kuppikakkua)

kuppikakut:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl hienoa sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150g voita
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl mustikoita

kuorrute:
3 rkl mustikoita paseerattuna
3 rkl tomusokeria
150g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa

koristelu:
3 rkl mustikoita paseerattuna
tuoreita marjoja (nyt mustikoita ja ahomansikoita)

1. Kuumenna uuni 175-asteeseen ja asetele paperivuuat muffinipellin koloihin (nyt laitoimme paperivuokia 2 päällekkäin uunipellille)
2. Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma
3. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja sulatettu voi. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele joukkoon mustikat. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 20 minuuttia (isoja n 25 minuuttia)
4. Paseeraa (eli painele siivilän läpi) mustikat kuorrutetta ja koristelua varten
5. Vatkaa kerma
6. Yhdistä tuorejuusto, mustikat ja tomusokeri, kääntele vatkattu kerma joukkoon. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on iso avoin tähtityllä ja pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele lopulla paseeratulla mustikalla ja marjoilla

1 kommentti: