lauantai 23. toukokuuta 2015

Keväisen viikonlopun avaus

Useimmiten perjantain ateria on jotain nopeaa ja helppoa. Niin eilenkin. Keväisiä makuja auringonpaisteessa. Pala lohta ja pakastimesta löytyneet seifileet jalostuivat muutamalla jättikatkaravulla ja kampasimpukoilla maukkaiksi grillivartaiksi. Lisäkkeeksi keväistä risottoa ja viikonloppu voi alkaa. 



KALA-ÄYRIÄISVARTAAT & RISOTTO PRIMAVERA
(viidelle)

VARTAAT:

400g lohta
200g vaaleaa kalaa (nyt pakasteseifileitä)
10 kampasimpukkaa (pakaste)
5  raakaa jättikatkarapua kuorineen (pakaste)
pieni kesäkurpitsa

*
marinadi:
sitruuna
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
timjamia
suolaa, mustapippuria

1. Sulata katkaravut ja simpukat, sekä seifileet, laita puiset varrastikut veteen likoamaan
2. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi, palastele myös sei
3. Raasta sitruunan kuori ja purista puolen sitruunan mehu. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi, hienonna pari oksaa timjamia. Sekoita sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, valkosipuli ja timjami kulhossa, lisää reilu loraus oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla
3. Pujota lohi, sei, katkaravut, kampasimpukat ja kesäkurpitsa varrastikkuihin. Sivele kauttaaltaan  marinadilla ja nosta vartaat grilliin. Grillaa pari minuuttia ja käännä ja grillaa toiste pari minuuttia. Sivele vielä marinadilla ja tarjoile

RISOTTO PRIMAVERA

1 l kasvislientä
suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 lehtisellerinvarsi
4 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 pss sahramia
1 dl vastaraastettua parmesaania
1/2 nippua vihreää parsaa 


1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi selleri pieneksi. Sekoita sahrami valkoviiniin
2. Leikkaa parsat parin sentin pätkiksi, ota nuput erilleen
3. Kuumenna kasvisliemi
4. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja selleri. Kuullota noin minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää valkosipuli ja ripaus suolaa. Kuullota pari minuuttia lisää
5. Lisää riisi. Kääntele riisiä koko ajan kunnes se muuttuu läpikuultavaksi
6. Lisää valkoviini ja sekoita
7. Kun valkoviini on imeytynyt, lisää kauhallinen kasvislientä ja ripaus suolaa . Laske lämpöä niin, että liemi vain poreilee. Lisää nestettä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Lisää parsapalat (ei nuppuja vielä), kun noin puolet nesteestä on mennyt. Kun riisi on pehmeää, mutta pureskeltaessa napakkaa, on se kypsää. Lisää parsannuput

8. Nosta kattila liedeltä ja lisää parmesaani, sekoita varovasti. Säästä hieman parmesaania pinnalle ripoteltavaksi. Tarjoile risotto mahdollisimman pian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti