perjantai 22. toukokuuta 2015

Klassikko lapsuudesta

Sunnuntaisin olemme neidin kanssa tavallisesti leiponeet jotain joko päiväkahville tai jälkiruuaksi. Viimeiset viikot ovat olleet varsin kiireisiä, ja leipominen on jäänyt vähemmälle. Pari viikonloppua sitten neiti ehdotti leipomista ja toiveena oli tehdä jotain mitä hän ei ole ennen tehnyt. Päivässä on ollut kaikenlaista muutakin puuhailua, joten valitsimme yksinkertaisen ohjeen. Maukas klassikko, jota olen tainnut syödä viimeksi lapsena. Ohje Kinuskikissan. Tortun voisi pakastaakin, muttei  sitä pakkaseen asti jäänyt, vaikka teini ja tyttöystävänsäkään eivät olleet vielä kotiutuneet Espanjan lomalta.


UNELMAKÄÄRETORTTU 

(gluteeniton)


kääretorttupohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte:
150 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri  vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen

2.Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, ja levitä tasaiseksi.Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia

3.Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Laita päälle kostea keittiöpyyhe  ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.

4.Vaahdota  huoneenlämpöinen voi vatkaimella ja lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja kananmunankeltuianen ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen  pohjan päälle. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa viipaleiksi. Tortun voi myös pakastaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti