sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kaapin tyhjennystä

Neiti oli juhannuksen alla viikon mummulla ja kertoi syöneensä todella hyvää kaalirisottoa. Tiedustelin mummulta ohjetta ja risotto oli kuulemma kaapin tyhjennysruokaa eli kaikkea mitä sattui löytymään. Tein samantapaista heti seuraavalla viikolla, oli kuulemma hyvää, mutta mummun tekemä oli parempaa. Eilen paistoin teriyakilohta ja lisäke valmistui kaalista. Tässäkin tyhjennettiin kaappia.

SAVOIJINKAALIMUHENNOS

savoijinkaalin uloimmat vihreät lehdet
1 valkosipulinkynsi
1 dl valkoviiniä
1 dl kanttarellituorejuustoa
4 viipaletta pekonia
rypsiöljyä

1. Paista pekoni pannulla (tai uunissa jos se lämpiä muutenkin), hienonna jäähtynyt pekoni
2. Leikkaa kaalinlehdet suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi
3. Paista kaalia ja valkosipulia rypsiöljyssä välillä sekoittaen viitisen minuuttia, lorauta sekaan valkoviini ja anna kiehahtaa. Sekoita mukaan tuorejuusto ja anna hautua muutama minuutti
4. Lisää pekoni  ja tarjoile


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti