tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukuista arkea

Samalla kun suunnittelee joulun ruokia, on hyvä käydä kaappien sisältöä läpi. Nyt otin sulamaan kesä grillauksia varten ostettua ylijäänyttä kassleria. Olin jo pakastamisvaiheessa suikaloinut sen. Vihanneslaatikosta  sipuli,  puolikas isosta kesäkurpitsasta, kuiva-ainekaapista purkki ananasmurskaa ja löytyipä tomaattien seasta pari kevätsipulin varttakin. Aineet nopeaan arkisoosiin olivat kasassa. Maustaminenkin onnistuu, kun kotoa löytyy aina valkosipulia ja inkivääriä. Chiliäkin olisi ollut, mutta jätin sen nyt pois. Lisäksi vielä toissapäiväistä  riisiä ja arkinen matka kaukomaille saattoi alkaa.

ARKISTA KASTIKETTA KASSLERISTA ITÄMAISIN MAUIN

500g kassler-suikaleita
rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
1/2 isosta kesäkurpitsasta
purkki ananasmurskaa omassa mehussaan
1 tl cayennepippuria
1 rkl tummaa muscovadosokeria
loraus soijakastiketta
(vettä tarvittaessa)
2 kevätsipulin vartta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuutioi kesäkurpitsa
2. Paista lihat rypsiöljyssä kullanruskeiksi. Lisää sipulit ja inkivääri ja jatka paistamista hetki
3. Lisää kesäkurpitsa ja ananas liemineen. Mausta cayennepippurilla, sokerilla ja soijalla. Anna kiehua hiljakseen viitisen minuuttia .Tarkista maku.  Lisää tarvittaessa vettä. Viimeistele kevätsipulin varsilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti