keskiviikko 3. joulukuuta 2014

IKEAn lihapullat

Keittiöömme eksyy harvoin eineksiä. Lasten ollessa pieniä pinaattiletut olivat nopea hätävara. Toisinaan pakastimesta saattaa löytyä valmispizza teinille ja neiti pitää valmiista kananugeteista. Yksi poikkeus eineksissä kuitenkin on, IKEAn lihapullat. Niitä meillä on tavallisesti aina pakastimessa. Tosin yksi kilon pussi riittää kauan, pari- kolme kuukauttakin. Kylmä lihapullaleipä lisukkeineen on yksinkertaisesti hyvää ja yrittäjä taikoo lihapullista pikaruokaa nälkäiselle jälkikasvulle. Viimeksi hän käytti lihapullia munakkaaseen. Lisänä myös tomaattia ja basilikaa, joten kyllä tätä kotiruuaksi voi kutsua. Munakas toimii nopeana aamupalana, ja korvaa leivällä ja salaatilla täydennettynä kunnon ateriankin.


LIHAPULLA-MUNAKAS

8 kananmunaa
vajaa desi maitoa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 iso tomaatti
20 basilikanlehteä
12 lihapullaa
rypsiöljyä

1. Kuutioi tomaatti ja hienonna basilika
2. Leikkaa lihapullat neljään osaan
3. Sekoita kananmunat, maito ja mausteet, lisää lihapullapalaset, kuutioitu tomaatti ja puolet basilikasta
4. Kuumenna rypsiöljy isolla paistinpannulla ja kaada munakasmassa päälle. Sekoita munakasmassaa puuhaarukalla, kunnes se alkaa kunnolla hyytyä. Pienennä lämpö minimiin, laita pannulle kansi päälle ja paista vielä 5-10 minuttia. Ripottele loput basilikasta päälle ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti