keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulunpunaista mehua

Mökin läheinen suo takaa, että perheemme saa nauttia karpaloista. Vaikka marjavuosi olisi huono, pakastimessa on aina ylivuotisia marjoja.  Jos edellisvuoden marjoja on edelleen runsaasti ja uusiakin on löytynyt, vanhoja marjoja voi keitellä vaikka mehuksi. 

KEITETTY KARPALOMEHU

1 kg karpaloita
2 l vettä
1-2 dl hienoa sokeria

1. Laita karpalot ja vesi kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes marjat menevät rikki
2. Kaada mehu harsokankaalla vuoratun siivilän läpi
3. Kaada sekaan sokeria ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Pullota
4. Säilytä viileässä
5. Käytettäessä laimenna vedellä tai nauti lämmitettynä pienellä terästyksellä lisättynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti