sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Opettelu alkaa - poroa

Pakkasimme jo autoa itsenäisyyspäivän mökkimatkaa varten, kun pihaan saapui yllätys, yrittäjän tuttava mukanaan laatikollinen juuri Lapista saapunutta poronlihaa. Mukavasti vakuumiin pakattuna, kaikki osat omissa pussukoissaan paisteista soppaluihin. Vaikka poronkäristys on lempiruokaamme, muuta en ole porosta valmistanut. Melkoinen haaste siis edessä. Aloitin helpoimmasta päästä, eli jauhelihasta. Koska poronliha on vähärasvaista, lisäsin mukaan sikanautaa tuomaan mehevyyttä ja karpaloita tuomaan makeutta, sekä lisää pohjoista ulottuvuutta.  

PIHVIT PORONJAUHELIHASTA
(12 isoa pihviä)

3/4 dl korppujauhoja
1 dl kuivattuja karpaloita
tuoretta timjamia
2 salottisipulia
suolaa, mustapippuria
1 dl kermaa
800g poron jauhelihaa
400g sika-nauta jauhelihaa
*
rypsiöljyä paistamiseen

1. Hienonna karpalot. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna timjami
2. Kuullota sipuli rypsiöljyssä
3. Yhdistä korppujauhot, karpalot, timjami, kuullotettu sipuli ja kerma, lisää jauhelihat ja mausteet, sekoita taikinaksi
4. Muotoile reiluja pihvejä ja paista  hyvä väri molemmin puolin. Voit paistaa pihvit kypsiksi asti pannulla tai nostaa 150 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi kypsymään loppuun. Poronliha otti kypsyäkseen kauemmin kuin tavalliset (sika)naudanlihapihvit olisivat tarvinneet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti