lauantai 6. heinäkuuta 2013

Versio äijäruuasta

Monen kesäisen aterian alkupala tai juhannusyön huikopala gubbrörä valmistetaan perinteisesti sillistä. Eilen  ei isomman aterian valmistaminen jaksattanut,  mutta jotain suolaista piti saada. Pakastimesta löytyneet katkaravut ja edellispäivän ostos, kylmäsavulohi, sekaisin ja vähän mausteita sekaan ja mössö jääkaappiin maustumaan. Tämä mössö on siitä mukavaa, että valitun pääraaka-aineen lisäksi voi sekaan laittaa sitä mitä kaapista löytyy. Parhaimmillaan hyvän ruisleivän päällä, mutta sopii myös perunoiden kaverina.

KATKARAPU-SAVULOHI GUBBRÖRA

400g katkarapuja
100g kylmäsavulohta
2 kananmunaa
pieni  punasipuli
1/2 prk kermaviiliä
1/2 dl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl kapriksia
tilliä
mustapippuria myllystä

1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Kuutioi kylmäsavulohi. Keitä kananmunat (tai käytä aamupalalta jääneitä), kuori ja hienonna haarukalla. Hienonna kaprikset
2. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa

1 kommentti:

  1. Joo. Hyvää tuli kun vielä lisäsin pari perunaa niin oli ihan täyttä tavaraa. Ja nopea tehdä.

    VastaaPoista