maanantai 8. heinäkuuta 2013

Parempi pyttis

Siivoilin pakastinta ja parin karpalopurkin alta löytyi vielä purkillinen viime kesäisiä kanttarelleja. Nehän piti valmistaa kiireesti pois, koska uusiakin on jo saatavilla. Onneksi jääkaapissa oli muutama peruna. Piharuukun pinaatintaimetkin ovat jo kasvaneet isoiksi ja tuottavat runsaasti satoa. Tuore pinaatti maistuisi salaatissakin, mutta nyt se pääsi antamaan väriä pyttipannulle. Samanlaisella ohjeella teen usein kesäistä pyttipannua, perunoita ja sieniä ja sekaan sitä mitä jääkaapista tai yrttiruukuista löytyy.  Tämän pyttipannun viimeistelivät uppomunat, mutta paistetut munatkin kävisivät.

SIENI-PINAATTI PYTTIPANNU UPPOMUNILLA
(kahdelle)

6 keitettyä (uutta) perunaa
2 dl kanttarelleja
100g pinaattia
 2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulin kynsi
pari oksaa persiljaa
2 kananmunaa, 1/2 dl etikkaa
suolaa, pippuria

1. Leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Ota viipaloidut varret sivuun
2. Hienonna persilja, laita pinaatin lehdet rullalle ja leikkaa viipaleiksi.  Leikkaa kanttarellit (tarvittaessa) pienemmäksi
3. Paista kanttarellit, mausta suolalla ja pippurilla, nosta sivuun
4. Paista perunoita, ja sipuleita kunnes perunat alkavat saada väriä. Lisää kanttarellit, pinaatit ja kesäsipulin varret, sekoita ja mausta
5. Valmista uppomunat. Riko kananmunat kahteen kuppiin. Laita vesi kiehumaan, veden poreillessa kevyesti kaada sekaan etikka. Kun vesi alkaa poreilla uudelleen, tee veteen pyörre ja kaada munat pyörteeseen yksitellen. Keitä kolme minuuttia. Nosta reikäkauhalla lautaselle valumaan , mausta suolalla. Nosta valmiit uppomunat pyttipannuannosten päälle, viimeistele persiljalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti