keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kesäinen salaatti

Kesäloman ateriat ovat koostuneet tutuista ja helpoista osista. Olen siis pitänyt lomaa myös keittiön puolella. Kuljetin kyllä mökille mukaan tuoreita ruokalehtiä ja selailin mökiltä löytyviä vanhempiakin lehtiä, mutta en vain saanut inspiraatiota kokeille uutuuksia. Olisiko syynä kohtuullisen rankka loppurutistus ennen lomalle jäämistä, että mieluiten vain keskittyi oleiluun. Yksi varsinaisesti uudeksi luettava ohje kuitenkin pääsi kokeiluun ja jää perheemme valikoimiin. Vähän jouduin tätä kopioitua reseptiä tuunaamaan, mökkipaikkakunnan valikoimat ovat varsin perinteisiä. Alkuperäisen ohjeen keltaiset rusinat korvasin kuivatuilla karpaloilla, tämä muutos jää voimaan. Sardellista oli turha haaveilla, joten nyt mentiin anjoviksella. Lisäke sopii myös hiilihydraatteja karttaville

ITALIALAINEN KUKKAKAALISALAATTI
(nyt kahdelle grillatun kanan lisäkkeenä)

pieni kukkakaali
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl kuivattuja karpaloita

MARINADI
valkosipulin kynsi
2 anjovisfileetä +  2 tl hunajaa 
(pitäisi olla 2 sardellifileetä)
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua + 1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl pieniä kapriksia
pari kierrosta mustapippuria myllystä

1. Paahda pinjasiemenet kuivalla pannulla
2. Leikkaa kukkakaali litteiksi paloiksi. Paista rypsiöljyssä molemmin puolin kunnes palat alkavat saada väriä, kukkakaali saa kuitenkin jäädä rapeaksi
3. Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna anjovikset. Yhdistä kaikki marinadin aineet ja sekoita
4. Laita kukkakaalit, pinjansiemenet ja karpalot kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti