PARSAPIIRAAT
12kpl
taikina:
100g voita
1 dl raastettua Waldemar-juustoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
täyte:
5 vihreää parsaa
100g ilmakuivattua kinkkua
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
1 dl raastettua Waldemar-juustoa
mustapippuria myllystä
1. Nypi rasva, juusto ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Anna levähtää jääkaapissa vartti
2. Kuori parsat ja poista puiseva tyvi, leikkaa parsat viipaleiksi ja ryöppää nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ja valuta
3. Leikkaa ilmakuivattu kinkku pieniksi paloiksi
4. Sekoita kerma ja raastettu juusto, mausta mustapippurilla
5. Laita muffinivuokaan paperivuuat, ja jaa taikina kahteentoista palleroon. Taputtele pallerot litteiksi ja painele vuokiin. Jaa parsat ja kinkku vuokiin ja kaada kerma-munaseos päälle
6. Paista 225-asteessa 15 minuuttia
7. Tarjoile haaleana alkupalana salaattipedin päällä tai sellaisenaan buffet-pöydässä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti