torstai 9. toukokuuta 2013

Alkuruuaksi tai buffet-pöytään

Arjen kiireiden keskellä ruokailukin on yksinkertaista ja mutkatonta. Viimeisen talvilomapäivän kunniaksi viime lauantaina repäisin ja valmistin koko menun alkuruuasta jälkiruokaan. Edelleen yksinkertaisia ja mutkatonta, mutta kaikkiaan mukava kokonaisuus. Aterian aloittivat Kotilieden numerosta 10/13 kopioidut piiraat salaattipedillä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin parmesaania, mutta minä raastoin mukaan Kolatun Waldemaria, joka antoi hyvän täyteläisen maun. Pääruokana oli lohta vuohenjuusto-timjami -hunajakuorrutteella ja jälkiruuaksi valmistui valkosuklaa-limepannacotta mansikoilla.

PARSAPIIRAAT
12kpl

taikina:
100g voita
1 dl raastettua Waldemar-juustoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

täyte:
5 vihreää parsaa
100g ilmakuivattua kinkkua
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
1 dl raastettua Waldemar-juustoa
mustapippuria myllystä

1. Nypi rasva, juusto ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Anna levähtää jääkaapissa vartti
2. Kuori parsat ja poista puiseva tyvi, leikkaa parsat viipaleiksi ja ryöppää nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ja valuta
3. Leikkaa ilmakuivattu kinkku pieniksi paloiksi
4. Sekoita kerma ja raastettu juusto, mausta mustapippurilla
5. Laita muffinivuokaan paperivuuat, ja jaa taikina kahteentoista palleroon. Taputtele pallerot litteiksi ja painele vuokiin. Jaa parsat ja kinkku vuokiin ja kaada kerma-munaseos päälle
6. Paista 225-asteessa 15 minuuttia
7. Tarjoile haaleana alkupalana salaattipedin päällä  tai sellaisenaan buffet-pöydässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti