sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Grillikasviksia

Kesän lähestyessä valmistamme ruuan yhä useammin grillissä. Ruokailukin on siirtynyt terassille.  Grillaan usein erilaisia kasviksia, vähän sesongin ja mielitekojen mukaan. Nyt keväällä mukana on tavallisesti vihreää parsaa. Eilen sen lisäksi eri värisiä paprikoita ja kesäsipulia. Myös kesäkurpitsa ja munakoiso sopivat hyvin. Tavallisesti viimeistelen kasvikset rucolalla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja pehmeällä vuohenjuustolla, mutta kasvikset ovat hyviä ihan sellaisenaankin. Eilen grillasin myös maksaa, ja tein vuohenjuustosta kastikkeen, joka sopi sekä maksan että kasvisten kanssa.

GRILLATUT KASVIKSET VUOHENJUUSTOKASTIKKEELLA

eri värisiä paprikoita
nippu vihreää parsaa
nippu kesäsipulia
oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
rucolaa, herneenversoja
mustapippuria myllystä, suolaa

kastike:
100g pehmeää vuohenjuustoa
ranskankermaa
hunajaa
pari oksaa timjamia

1. Tee ensin kastike jääkaappiin maustumaan. Hienonna timjami. Sekoita pehmeään vuohenjuuston ranskankermaa, kunnes saat notkean seoksen. Lisää hienonnettu timjami ja liraus hunajaa, sekoita tasaiseksi ja anna maustua
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla
3. Leikkaa sipuleista varret puolivälistä ja puolita sipulit. Lopun varren voi hienontaa kasvisten pinnalle 
4. Grillaa paprikoihin musta pinta ja laita paprikat muovipussiin
5. Poista parsasta puiseva osa. Laita parsat ja sipulit vadille ja lirauta päälle vähän oliiviöljyä. Sekoita öljy kasviksiin
6. Grillaa parsoja ja sipuleita välillä käännellen vajaa 5 minuuttia
7. Ota paprikat muovipussista ja irrota tumma kuori, viipaloi paprikat
8.  Nostaa parsat, sipulit ja paprikat tarjoiluvadille. Lisää hienonnetut sipulinvarret, rucolaa ja herneenversoja, sekoita. Ripottele pinjansiemenet pinnalle. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita. Tarjoile vuohenjuustokastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti