Paistos menossa grilliin |
FENKOLIPAISTOS
1 iso fenkoli
10 oliivia
10 kirsikkatomaattia
1/2 dl valkoviiniä
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
parmesaania (palana)
1. Lohko fenkoli reiluiksi paloiksi, leikkaa vihreät osat hienoksi, ja ota talteen
2. Puolita tomaatit ja oliivit
3. Raasta pari ruokalusikallista parmesaania
4. Keitä fenkoleita 4-5 minuuttia, valuta vesi pois
5. Voitele uunivuoka ja laita siihen fenkolit, tomaatit sekä oliivit sekaisin
6. Mausta suolalla ja pippurilla, kaada päälle viini ja lirauta vähän rypsiöljyä kaiken päälle, ripottele päälle parmesaania ja sekoita
7. Nosta vuoka grillin ylätasolle ennen kuin laitat kalat grilliin. Tässä tulee tuntea oman grillin "käyttäytyminen", miten korkeaksi lämpötila nousee ja kauanko aikaa kuluu. Fenkoli on siitä kiitollinen, ettei se ole turhan kranttu odottelusta. Viimeistele paistos talteen otetulla vihreällä "fenkolisilpulla"
8. Anna kypsentyä n 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti