sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Broileria perjantai-iltaan

Tavallisesti syömme perjantai-iltana jotain hyvää ja nopeasti valmistuvaa, kesällä hyvät pihvit ja salaattia, talvella pastaa tai nuudeleita. Viime perjantaina valmistin broileria. Käytän varsin harvoin broilerin rintafileitä, sillä ne ovat mielestäni kuivia ja mauttomia. Sopivilla täytteillä ja rauhallisella kypsennyksellä niistä saa kuitenkin varsin maukasta ruokaa.  Juusto tuo mehevyyttä ja makua, kinkusta saa makua. Nyt käytin Lidlin viipaleina myytävää kevyesti savustettua kinkkua, mutta myös parmankinkku tai vaikka suolaliha sopisivat.

KINKULLA JA EMMENTALILLA TÄYTETYT BROILERIN RINTAFILEET

4 broilerin rintafileetä
4 viipaletta emmentalia
3 viipaletta savustettua kinkkua
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä

1. Leikkaa broilerin rintafileet auki kuten kirja, levitä avatut fileet työlaudalle. Laita fileen päälle viipale emmentalia. Katso ettei juusto mene broilerin ulkopuolelle.  Taittele kinkkuviipaleet juuston päälle. Käännä "kirja" kiinni
2. Paista täytettynä broilerin rintafileetä 3-4 minuuttia, käännä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista toista puolta pari minuuttia  ja käännä uudelleen, mausta myös toinen puoli. Nosta paistinpannu pois hellalta ja peitä foliolla, laita päälle vielä pari patalappua, ettei lämpö karkaa. Anna levätä 5 minuuttia ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti