tiistai 16. lokakuuta 2012

Arkinen meksikonkeitto

Yksi perheen lempikeitoista on tortilla soup, jonka sekaan murennetaan nachoja. Vaikka keitto onkin helppo valmistaa, siinä on varsin runsaasti erilaisia aineita. Arkinen versio samasta keitosta valmistuu muutamasta aineesta ja maistuu liki yhtä hyvältä. Teini pitää ranskankermasta tämän keiton lisäkkeenä.

MEKSIKOLAINEN JAUHELIHAKEITTO

400g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
1 prk kidneypapuja
1 1/2 l kanalientä
1 punainen chili
paprika
(tai muita kaapista/pakastimesta löytyviä vihanneksia)
tacomaustetta
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
*
tuoretta korianteria
ranskankermaa
nachoja

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipulit. Paista kunnes jauheliha kypsää ja sipulit kuullottuneet
2. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Leikkaa chili kahtia ja poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää paprikat ja chili jauhelihan joukkuun, mausta tacomausteella
3. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää kanaliemi. Huuhtele pavut ja lisää nekin kattilaan. Anna kiehua kymmenen minuuttia ja lisää jauhelihaseos. Anna kiehua toiset kymmenen minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai mustapippuria. Viimeistele tuoreella korianterilla
4. Tarjoile keitto ranskankerman ja/tai nachojen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti