maanantai 15. lokakuuta 2012

Cordon Bleu

Jotenkin sitä alkaa ruokaa laittaessaan toistaa itseään. Kun innostun punajuurista niitä syödään samalla viikolla monessa muodossa. Nyt valmistin täytettyä broilerin rintafileetä jo toisen kerran viikon sisään. Täytteetkin olivat melkein samat. Vanhan klassikon ohje Alkon Etiketti lehdestä 3/12. Tarjoilin rintafileet bataattipyreen (tai muusilta tuo enempi näyttää) kanssa, ohje vaikka täältä. Tällä kertaa pyrettä maustoi sama juusto kuin rintafileitäkin.


KANAA "CORDON BLEU"

4 broilerin rintafileetä
4 viipaletta savukinkkua
sinihomejuustoa (nyt Lidlissä myytävä Bleu Village)
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

leivitys:
vehnäjauhoja, suolaa, mustapippuria
kananmuna
korppujauhoja

rypsiöljyä paistamiseen

1. Leikkaa rintafileet auki kuin kirja, painele tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa juustosta kaksi 1/2cm paksuista viipaletta, ja leikkaa viipaleet kahtia. Laita jokaiselle rintafileelle puolikas juustoviipale ja sen päälle savukinkkuviipale. Taita fileet kahtia ja sulje hammastikuilla
2. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhoja, mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja vispaa se kevyesti. Laita kolmannelle lautaselle korppujauhoja. Kääntele täytetyt rintafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Paista  rypsiöljyssä miedolla lämmöllä 5 minuuttia molemmin puolin.  Poista hammastikuta ja nosta valmiit fileet vielä uuniin 100 asteeseen 10 minuutiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti