keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Vadelmaista

Pannacottaa on meillä tehty ennenkin, mutta olen aina käyttänyt liivatetta hyydyttämiseen. Nyt kokeilin Koti ja Keittiön 8/2011 numerossa ollutta ohjetta, jossa käytettiin hyytelösokeria. Lisähaastetta toi annoksen kokoaminen kerroksiin, joita en kyllä saanut tasaisiksi vaan alimmainen (jossa oli pelkkää vadelmaa) sekoittui seuraavaan. Muuten pannacotta hyytyi mukavan lohkeavaksi.

KOLMEN KERROKSEN VADELMAPANNACOTTA

200g tuoreita vadelmia
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 dl hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria

1. Soseuta vadelmat ja sokeri. Sekoita kattilassa kerma, maito ja hyytelösokeri. Keitä puolisen minuuttia. Jaa seos kahtia. Sekoita toiseen puoliskoon puolet vadelmasoseesta  ja anna jäähtyä
2. Jaa annosmaljojen pohjalle puolet vadelmasoseesta. Nosta päälle kerma-vadelmaseos. Nostele päälle varovasti kerma-sokeriseos
3. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti