sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Pastaa

Viikonloppuisin, kun on enemmän aikaa keskittyä ruuanlaittoon, teen usein tietoisesti suuremman annoksen, jotta alkuviikolla pääsee ruuanvalmistuksessa helpolla. Jos jääkaapista ei löydy viikonlopulta jäänyttä tai muuten etukäteen valmisteltua ruokaa, turvaudun usein pastaan. Niin viimeviikollakin. Kotimatkalla nappasin palan lämminsavulohta kaupasta, muut aineet löytyivät kaapeista. Aikaa ruuan valmistumiseen meni pastan keittämisen ja annoksen kokoamisen  verran eli alle 10 minuuttia.

LÄMMINSAVULOHI-HERNE-FETAPASTA

350g lämminsavulohta
1/2 pss pakasteherneitä
1 prk (á 150g) ranskankermaa
100g fetajuustoa
mustapippuria myllystä
persiljaa
*
pastaa

1. Keitä vesi vedenkeittimessä, kaada pastakattilaan ja laita levy päälle. Keitä toinen vedenkeittimellinen vettä ja kaada kattilaan. Lisää 1/2 rkl merisuolaa, sekoita ja lisää pasta kiehuvaan veteen. Anna kiehua hiljakseen napakan kypsäksi "al dente",(vedenkeittimen käyttäminen nopeuttaa ja säästää sähköä)
2. Pastan kiehuessa valmistele kastike. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot, palastele. Kaada ranskankerma pannulle, anna lämmetä, lisää lohipalat ja herneet sekoita
3. Kaada pastasta vesi pois. Kaada pasta kastikkeen sekaan ja sekoita. Murustele sekaan fetaa, kierrä pari kierrosta mustapippuria myllystä  ja ripottele annosten päälle persiljaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti