sunnuntai 21. elokuuta 2011

Keltaista keittoa

Lomailun vaihduttua taas arkeen, jossa toisinaan juostaan kilpaa kellon kanssa  on illan aterian hyvä valmistua nopeasti. Tällä kertaa nopeutta lisäsi pikkuneidin valjastaminen keittiöön  ja sain itse jatkaa työpäivää. Pikkuneiti on muutenkin viime aikoina kiinnostunut keittiöhommista ja on useampana päivänä ollut mukana tekemässä ruokaa. Eikä enää vain apulaisena, parin päivän takaiset jauhelihapihvit olivat täysin pikkuneidin käsialaa. Nyt neiti kuori ja pilkkoi porkkanat ja sipulit, jonka jälkeen luovutti keittiön minulle. Keittoa täydensivät chili-korianteri katkaravut, jotka sopivat hyvin keiton makeuteen. Kasvisversiossa yrtit ja paahdetut pähkinät toimisivat myös hyvin.

PORKKANA-KOOKOSKEITTO

750 g porkkanoita
7 dl vettä
kasvisliemikuutio 
rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 tl currya
2 tl inkivääriä ( mieluiten tuoretta, nyt jauheena)
1/2 tl cayennepippuria
1 prk (à 400ml) kookosmaitoa
*
tarjoiluun yrttejä+ katkarapuja/pähkinöitä/ pekonia

1. Kuori porkkanat, leikkaa muutamaan palaan. Kuori ja hienonna sipulit
2. Kuullota sipuleita kattilassa pari minuuttia rypsiöljyssä, lisää curry ja inkivääri ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio sekä porkkanat. Anna kiehua hiljakseen kunnes porkkanat ovat kypsiä 
3. Soseuta porkkanat keitinliemessä. Lisää kookosmaito ja cayennepippuri, sekoita tasaiseksi
4. Tarjoile mieleisen lisäkkeen  ja hyvän leivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti