perjantai 5. elokuuta 2011

Suu makeaksi

Olemme kesän aikana ostaneet usein nektariinirasian. Vaikkei kaupan läheistä sijaintia enempi voi lähiruuasta puhua, ovat nektariinit kuitenkin maistuneet koko porukalle. Usein ne ovat jopa olleet syöntikypsiä ja päätyneet parempiin suihin heti ostoskassin purkamisen jälkeen. Nyt rasiallinen sisälsi vähän kovempia yksilöitä, ja tavallisestihan nämä tuontihedelmät pilaantuvat ennen kuin kypsyvät, joten nämä valmistettiin jälkiruuaksi. 


NEKTARIINEJA JA JÄÄTELÖÄ

nektariineja
voita
sokeria
(Cointreuta)
saksanpähkinöitä
*
vaniljajäätelöä


1. Puolita nektariinit ja poista kivi, leikkaa puolikkaat kolmeen lohkoon. Rouhi pähkinät
2. Sulata  voi paistinpannulla ja lisää sokeri. Kun sokeri on sulanut voin sekaan lisää nektariinit ja kääntele hiljaisella lämmöllä kunnes voi ja sokeri ovat karamellisoituneet ja nektariinit vähän pehmenneet. Sekoita pähkinät sekaan. Tässä vaiheessa voi lisätä myös tilkan Cointreuta tai muuta sitruslikööriä ja antaa seoksen kiehahtaa
3. Nostele nektariinit lautasille, valuta karamellisoitunutta kastiketta sekaan ja tee vaniljajäätelöstä pallo päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti