keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Herkuttelua

Edellisellä mökkireissulla ostimme paikallisesta, palkintojakin saaneesta, Elosen leipomosta ihanat porkkanaleivokset iltapäiväkahvin seuraksi. Porkkana leivonnaisen nimessä hämäsi varsinkin yrittäjää, sillä kyseessä oli hänelle tuntematon baakelsi. Itse olen aina pitänyt porkkanaleivoksista, en vain ole niitä koskaan tullut tehneeksi. Kyseisestä leivonnaisesta taitaa olla yhtä monta reseptiä kuin on tekijääkin. Oma ohjeeni perustuu amerikkaisen porkkanakakun ohjeeseen. Pidän mehukkaasta kakusta, joten käytin porkkanan lisäksi ananasta. Nyt jätin mehun pois, mutta sitäkin olisi voinut lisätä tilkan.




TUOREJUUSTOKUORRUTTEINEN
PORKKANALEIVOS

2 kananmunaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 porkkanaa
1 pieni prk ananasta
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1/2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
80 g pekaanipähkinöitä
1 1/2 - 2 dl vehnäjauhoja

***

maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
sitruunanmehua
kookoshiutaleita


1. Kuori ja raasta porkkanat. Rouhi pähkinät (tai käytä valmista rouhetta). Pilko ananakset pieneksi. (En käyttänyt ananaslientä)
2. Vaahdota munat ja öljy
3. Sekoita muuta aineet muna-öljy vaahtoon varovasti käännellen
4. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 -asteessa 35-40 minuuttia. Kumoa kakkua
5. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuustosta ja tomusokerista tasainen massa  ja mausta lirauksella sitruunanmehua (määriä on vaikea antaa, seoksen tulee olla helposti levittyvää, liika sitruunanmehu löystyttää). Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. 6.Päällystämättömän voi antaa maustua viileässä pari päivää ennen tarjoilua. Päällystämättömän kakun voi myös pakastaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti