sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Arkisesta lihasta herkullista

Kesäisin possunkassler löytää tiensä viipaleina grilliin. Nyt laitoin reilun kilon painoisen kasslerpalasen uuniin hautumaan kaikessa rauhassa. Kypsänä lihana irtosi  vaikka lusikalla. Kaveriksi pääsivät edellisenä päivänä kerätyt suppilovahverot. Hitaasti, miedossa lämmössä sai edullisestakin lihapalasesta herkullista ruokaa.



HITAASTI UUNISSA HAUDUTETTU KASSLER 

reilun kilon kassler (tai muu pala possua)
rypsiöljyä
2 rkl dijonsinappia
3 valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia ja rosmariinia
merisuolaa
oliiviöljyä
***
suppilovahveroita
2 valkosipulinkynttä
salottisipuli
rypsiöljyä
kermaa


1. Ota kassler huoneenlämpöön tunti ennen ruuanvalmistusta
2. Kaada rypsiöljyä paistinpannuun ja ota lihaan väri ympäriinsä. Nosta liha pataan. Kaada paistinpannulle tilkka vettä ja anna kiehahtaa. 
3. Sekoita kuorittu, hienonnettu valkosipuli, sipuli, hienonnettu timjami ja rosmariini, dijonsinappi ja loraus oliiviöljyä keskenään ja hiero lihan pintaan. Kaada liemi paistinpannulta pataan
4. Paista lihaa 130-asteessa 2,5- 3,5 tuntia (Liha on valmista, kun se irtoaa haarukalla repimällä)
5. Kuori ja hienonna kastikkeen sipulit, hienonna suppilovahverot. Kaada kuumalla paistinpannulle rypsiöljyä ja paista sipuleita ja suppilovahveroita muutama minuutti. Kaada sipulit ja suppilovahverot uunipataan kasslerin seuraksi noin puoli tuntia ennen kuin liha on valmista, lisää vielä pari desiä kermaa, sekoita hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti