keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Katkaravunkuoret kiertoon

Syksyn viimeisinä aurinkoisena, lämpimänä päivänä (lue joskus syyskuussa) näpertelimme terassilla kokonaisten kuorimattomien katkarapujen parissa. Ravut syötiin sahramiaioliin dipaten ja kuoret jäivät tietenkin jäljelle. Mutta eivät käyttämättä. Olen joskus muinoin tehnyt herkullisen keiton hummerinkuorista ja nyt tein samalla reseptillä rapuliemen, joka tuolloin päätyi pakastimeen ja pääsi viikonloppuna kermatilkalla jalostettuna lohelle kastikkeeksi.



KASTIKE RAVUNKUORISTA

katkaravun kuoria
voita
1 dl tomaattipyrettä
pala fenkolia
pari salottisipulia
porkkana
2 dl kuivaa valkoviiniä
vettä
tuoretta timjamia
tuoretta persiljaa
laakerinlehti
10 kokonaista valkopippuria
*
1 dl kuohukermaa
 1 rkl voita
ripaus caynnepippuria
(tilkka calvadosta)


1. Kuori ja lohko sipuli muutamaan lohkoon. Kuori ja paloittele porkkana ja fenkoli
2. Freesaa sipuli, porkkana ja fenkoli kevyesti voissa. Lisää ravunkuoret ja tomaattipyre, jatka freesaamista pari minuuttia
3. Kaada sekaan valkoviini ja anna kiehua kunnes viini on liki haihtunut. Lisää mausteet ja vettä kunnes kaikki aineet peittyvät ja anna porista rauhallisesti noin tunti. Siivilöi liemi. Jatka kastikkeen valmistukseen tai pakasta liemi myöhempää käyttöä varten
4. Keitä liemi kasaan, että noin puolet on jäljellä. Lisää 1 dl kermaa ja 1 rkl voita ja kiehauta. Tarkasta maku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti