maanantai 8. maaliskuuta 2010

Suklaista

Vietin teinin ja pikkuneidin kanssa talvilomalla muutaman päivän suomalaisessa kylpylässä . Herkkusuuna tunnettu teini tilasi yhtenä iltana paikan jälkiruokalistalta suklaafondantin. Hän nautti annoksen hyvällä ruokahalulla, jonka jälkeen hän totesi: "Erittäin hyvää suklaakakkua, mutta suklaafondanttia tämä ei ole nähnytkään". Fondantin perusolemus, sula suklaasydän, loisti poissaolollaan. Lauantain jälkiruualla teini päätti näyttää miltä oikea fondant näyttää. Tällä kertaa hän oli turhan hätäinen ja leivonnainen oli liiankin sulan suklainen. Osin "syytämme" HS:n ruokatorstain reseptiä, josta resepti on suora kopio. Fondantit olisi voinut pakastaa ja paistaa kun tarve on. Meillä tarve vain oli heti ja lyhensimme paistoaikaa tarpeettomasti. Maku oli täydellinen.



SUKLAAFONDANT (8 isoa)

100 g voita
80 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
1 rkl hunajaa
3/4 dl vehnäjauhoja
50 g mantelijauhoja
3 valkuaista


1.Sulata voi ja pilko suklaa sulamaan kuumaan voihin. Lisää sokeri ja hunaja. Jäähdytä seos.
2.Riko munanvalkuaisten rakenne ja sekoita seokseen.
3.Sekoita vehnä- ja mantelijauhot (saat mantelijauhoa ajamalla 50g mantelilastuja tehosekoittimella hienoksi) keskenään ja hämmennä taikinaan.
4.Voitele 8 pientä muffinivuoan pesää huolella. . Jaa taikina vuokiin (ja vie pakastimeen. Paista jäisiä leivonnaisia 200 asteessa 12-13 minuuttia.) Paista 200 asteessa n 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
5.Tarjoile kauden marjojen ja vaniljajäätelön kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti